23948sdkhjf

Jobbfestival ska attrahera arbetskraft till norr

Snart ska 10 000 jobbsugna personer trängas i Kungsträdgården i Stockholm när Jobbfestivalen går av stapeln. Temat är mångfald och inkludering.

Här samsas arbetssökande och företag med kontinuerligt rekryteringsbehov samt företag och organisationer som erbjuder tjänsten för att minska risken för diskriminering och öka mångfalden.

På plats finns många aktörer från de norra delarna av landet på plats för att visa upp möjligheterna till jobb. Ett av dem är Northvolt i Skellefteå.

– Under de kommande åren behöver vi rekrytera över 2 000 nya kollegor till vår fabrik i Skellefteå. Vi ser mycket fram emot att få delta under Jobbfestivalen, där vi hoppas på att hitta stjärnor som vill anta utmaningen att rampa upp tillverkningen av världens grönaste batteri, säger Sanna Bäckström kommunikationsansvarig på Northvolt Ett.

Initiativtagare till Jobbfestivalen, Mats Wernheim, kommenterar eventet i pressmeddelandet.

– Arbetsmarknaden i norra Sverige är mycket god, bland annat där de stora nyetableringarna inom industrin skapas. Detta leder även till stora behov av nyrekrytering inom offentlig sektor och kringservice och vi hoppas att Jobbfestivalen blir en ögonöppnare för många att se de möjligheter som finns.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
SKF avyttrar verksamhet med 300 anställda
Efterlängtad EMO-mässa efter pandemin
Scania lägger ner tillverkning
Nu kan företag i elområde 3 och 4 söka elstöd
35 miljoner till forskningsprojekt efterfrågade av näringslivet
Tog hem Nobelpriset för robotik
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078