23948sdkhjf

Svets- och teknikdagen: "Behov av event med fokus på smart svetsteknik"

Nyligen hölls premiären av Svets- och teknikdagen som lockade drygt hundra besökare till Produktionsteknikcentrum för att ta del av nyheter inom svets- och svetsautomation.

Utvecklingen mot automatiserad svetsning går snabbt inom tillverkningsindustrin och för att vara konkurrenskraftig i framtiden kan företag behöva ny kompetens inom svetsteknik, något som eventet tydligt visade.

– Den goda responsen visar att det finns ett behov av event med fokus på smart svetsteknik och kompetensutveckling för svetsbranschen, kommenterar Victor Blom, projektledare, Innovatum Science Park, i pressmeddelandet.

Svets- och teknikdagen är ett nytt initiativ som ska underlätta för industriföretag att ta del av ny teknik och inspireras från andra aktörer. Under dagen kunde besökarna ta del av det senaste inom området genom utställningar, workshops och presentationer.

– Det blev en bred palett av ämnen – allt från nya produkter inom robotsvetsning och avancerade mjukvaror, till kurser och utbildningar för kompetensutveckling inom teknikområdet, berättar Victor Blom.

ESAB var ett av företagen som både demonstrerade ny utrustning och höll presentationer.

– Svets- och teknikdagen är ett gott initiativ och ett bra format. Det riktar sig till direkt till aktörer som jobbar med svetsteknik på något vis. Här möter vi potentiella kunder och samarbetspartner, så för oss är det självklart att vara med, säger Jon Hoffman och Olof Persson från ESAB.

Svets- och teknikdagen arrangerades av Produktionstekniskt centrum, Innovatum Science Park, Högskolan Väst, IUC Väst och Swerim. Eventet finansieras av Europeiska unionen och Västra Götalandsregionen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111