23948sdkhjf

EMO Hannover fokuserar på produktionsteknik

Till EMO Hannover kommer produktionsexperter delta för att lära dig det senaste inom produktionsteknik.

I fyra gemensamma bås kommer diverse montrar att fokusera på additiv tillverkning, anslutning via maskiner, cobot-lösningar för öppna utrymmen och hållbarhet.

– Ingen annanstans kan produktionsspecialister uppleva branschens innovationer så nära - presenterad i tematiska paket över hela processkedjan, och alltid uppdaterade. Så om du kommer till EMO Hannover 2023 i september bör du inte missa de gemensamma båsen, säger Martin Göbel, Director Exhibitions på EMO-arrangören VDW i Franfurkt.

En teknik som blir allt viktigare i produktionen är additiv tillverkning. Och affärsutsikterna är goda, det bekräftade nyligen en undersökning som genomförts bland 100 medlemsföretag i Additive Manufacturing Working Group inom VDMA. Tre fjärdedelar av de deltagande uppgav att de förväntar sig en uppåtgående trend i sin verksamhet de två kommande åren. På Additive Manufacturing Area kommer företag presentera koncept från hela bandbredden av additiva processkedjan.

Flera företag investerat i sin automatisering för att behålla sin produktivitet och konkurrenskraft. Antalet nya industrirobotar som installerades under 2021 slog rekord, totalt installerades totalt 500 000 industrirobotar. Specifikt cobots, eller kollaborativa robotar, är mycket efterfrågade. De utgör redan nu 7,5 procent av alla installerade industrirobotar och det är en uppåtgående trend. På Open Space Cobot Solutions Arena kommer tillverkare att presentera sina automationslösningar baserade på cobots.

The Future of Connectivity Area är området för anslutning av maskiner och Future of Sustainability in Production Area är området för hållbarhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096