23948sdkhjf

Komponentbrist hos Scania - stopp i tillverkningen

Lastbilstillverkaren Scania har åter problem med produktionen och det råder brist på flera olika delar. Detta leder till stopp i produktionen, det rapporterar Ekot.

– Vi har fortfarande inte under någon månad i år lyckats producera helt enligt plan. Vi har varit väldigt, väldigt nära. Det har varit någon eller en halv procent efter, men vi har också haft en del stopp som varit lite mer bekymmersamma för oss. Vi kämpar och kämpar. Det är naturligtvis frustrerande att inte kunna gå enligt plan, säger Christian Levin, vd Scania till Ekot.

Produktionsproblemet innebär att Scania inte kan leverera så många lastbilar som det var planerat. Tidigare rådde det brist på halvledare och chip, men den situationen är nu stabil. Istället råder det brist på många andra delar, exempel har det ibland varit problem med 40 leverantörer.

– De står för flera tusen komponenter, där det uppstår brister eller störningar. Det kan vara att det antingen inte kommer alls eller att det kommer i fel ordning. Det gör att vi får planera om hela tiden och då tappar vi effektivitet, säger vd:n till Ekot.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094