23948sdkhjf

2 000 jobbtillfällen i Trollhättan om jätteaffären går igenom

2 000 nya arbetstillfällen i Trollhättan kan öppnas upp om affären med den potentiella köparen till Nevs elbilsprojekt Emily GT går igenom, det rapporterar P4 Väst som tagit del av ett hemligt mejl.

I början av året varslade Nevs nästan all personal och Saabs fabrik i Trollhättan såg ut att ha en mörk framtid. Men nu kan den snart få nytt liv, det rapporterar P4 väst som tagit del av ett hemligt mail.

En, än så länge hemlig, investerare vill satsa på elbilsprojektet Emily GT. Investeraren har skrivit på en avsiktsförklaring som gäller köp av Nevs Emily GT och Pons. Båda projekten ska utvecklas och tillverkas i Saabs gamla lokaler i Trollhättan och kan skapa 2 000 nya jobb.

Nevs vd Nina Selander berättar för TTELA att hon inte vill bekräfta uppgifterna men att det är två projekt de vill sälja. När försäljningen kan bli klar vill hon inte heller avslöja men bekräftar att det kommer ske diverse möten.

– Att vi jobbar vidare med en försäljning av projekten stämmer och ja, vi har möten under den här veckan, men jag vill inte säga exakt var vi står i processen för tillfället, säger Nina Selander, till TTELA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111