23948sdkhjf

45 miljoner till utbildningscentrum för batterier

Det blir ett utbildningscentrum för batterier. Det har nämnden för Arbetsmarknad och vuxenutbildning tagit beslut om. Nu satsar Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen 45 miljoner kronor på utbildningscentrum för batteri.

Utbildningscentret beräknas starta hösten 2024 och ska vara placerat på Lindholmen, Göteborg.  

Flera offentliga och privata aktörer i Göteborgsregionen ska ha tillgång till lärmiljöerna, skriver Arbetsmarknad och vuxenutbildning i ett pressmeddelande.

Det nya centret kommer att möjliggöra för en bredare samverkan för hela värdekedjan utifrån batterilivscykeln och skapa förutsättningar för gemensamt arbete mellan utbildningsaktörer och näringsliv.

Det ska också fungera som en attraktiv lärmiljö för gymnasieelever, vuxenstuderande och studenter på yrkeshögskola, där de kan tränas i miljöer kopplade till batteritillverkning.

– Förvaltningens bedömning är att det framtagna förslaget kommer att främja utvecklingen i branschen och bidra till såväl omställning av befintlig personal till nya tillverkningsmetoder som möjligheter att utbilda sig till ett framtidsyrke. I båda fallen bidrar vi till kompetensförsörjning inom ett expansivt område, säger Andreas Lökholm, förvaltningsdirektör Arbetsmarknad och vuxenutbildning i Göteborgs Stad i meddelandet.

Bakgrund:

Göteborgs Stad och Novo Energy AB har upprättat en avsiktsförklaring angående bolagets etablering av batterifabrik. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen, Göteborgsregionens kommunalförbund och utbildningsförvaltningen samt Business Region Göteborg bidrar gemensamt till den kompetensutveckling och kompetensförsörjning som krävs för projektets genomförande och för att möta aktörernas behov. I åtagandet ingår bland annat att tillhandahålla ett utbildningscenter för bland annat en simulerad träningsmiljö.

Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094