23948sdkhjf

ABB lanserar ny utbildningsrobot

ABB Robotics har breddat sitt utbildningserbjudande med sin lansering av IRB 1090. Utbildningsroboten är framtagen för att höja kompetensen hos stunderna.

En ny utbildningsrobot ska ge studenterna konkurrensfördelar när de ska söka jobb, det är ABBs ambition med sin nya utbildningsrobot. Roboten 1090 väger mindre jämfört med de tidigare robotarna vilket gör den enkel att flytta. Studenterna som använder roboten ska lära sig hur robotautomation kan driftsättas i olika sektorer och tillämpningar.

– I ABB:s globala undersökning 2023 som besvarades av 2 301 utbildare inom området menar 80 procent att robotar och automation kommer att forma framtiden för arbetsmarknaden de kommande tio åren. Det är dock bara ett av fyra utbildningsinstitut som i nuläget använder sig av robotar i utbildningsprogrammen. Som världens största tillverkare av industrirobotar är vi beslutna att göra vår del för att göra robotar tillgängliga för alla och utbildningsroboten IRB 1090 är en viktig del i detta åtagande och gör det möjligt för oss att tillgodose den ökande efterfrågan på industrirobotar inom utbildningsområdet, säger Craig McDonnell, chef för Business Line Industries på ABB Robotics, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407