23948sdkhjf

ABBs kvartalsrapport "Jag är nöjd"

Idag publicerades ABBs kvartalsrapport.

Siffror för ABB

Motsvarande kvartal förra året inom parentes

Intäkter 7 968 miljoner dollar (7 406)

Nettoresultat 882 miljoner dollar (360)

Kassaflöde från rörelsen 1 351 miljoner dollar (791)

– Tredje kvartalet utvecklades i stort sett som planerat och jag är nöjd med den jämförbara ordertillväxten på 2 procent, säger vd Björn Rosengren i en kommentar.

I rapporten skriver bolaget bland annat att en stark prisutveckling motverkade effekterna från kostnadsinflation relaterat till arbetskraft, med ytterligare stöd från ett effektivt genomförande av högre produktionsvolymer.

Likt de senaste kvartalen var orderutvecklingen stark i de projekt- och systemrelaterade verksamheterna, ofta kopplade till bolagets olika erbjudanden inom mellanspänning. Detta mer än motverkade effekterna från en nedgång i delar av de kortcykliska verksamheterna.

– Sammantaget såg vi en stabil eller positiv utveckling i de flesta kundsegmenten, med en negativ utveckling noterades främst inom diskret automation och byggsektorn.

Ordertillväxten var starkast inom affärsområdet Process Automation. Däremot hämmades orderingången inom Robotics & Discrete Automation av att kunder normaliserade sina ordermönster under en period med allt kortare leveranstider och dessutom lagerjusteringar bland robotikrelaterade distributionskanaler i Kina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094