23948sdkhjf

Full fart och spännande projekt hos Vecto

För Vecto i Arkelstorp har året hittills inneburit en god orderingång med beställningar på över 100 miljoner kronor de första åtta månaderna. Och projekten fortsätter att rulla in...

Vecto, som levererar kompletta systemlösningar inom logistik och materialhanteringsteknik, arbetar huvudsakligen på den skandinaviska marknaden. Bland kunderna i år finns bland annat Volvo Lastvagnar, Scania, Hydrovolt och Väderstad. Men Vecto har under året även arbetat med offerter till Kina, Frankrike, Grönland och Brasilien.

Inom fordonsindustrin kommer projekten årligen och innebär ofta ombyggnader och uppgraderingar av Volvo och Scanias olika lastvagnsfabriken i Sverige och Europa. 

De arbetar också med ett uppdrag åt Hydrovolt AS i Norge, ett bolag som är ägt av svenska Northvolt tillsammans med aluminiumföretaget Hydro. Hydrovolt uppför just nu Europa största återvinningsanläggning för elbilsbatterier i Fredrikstad i Norge, där Vecto är med och bidrar.

–Vecto har tillsammans med kunden utvecklat ett unikt koncept för att på ett rationellt sätt vara en del i en återvinningsprocess av uttjänta batteripaket till elektriskt drivna fordon. Konceptet är en så kallad ”Pilot plant” där Vectos lösningar ska testas och valideras tillsammans med Hydrovolt, säger Vectos vd Lars Persson i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

–Efterfrågan på liknande lösningar för hantering och återvinning av batteripaket för elektriskt drivna fordon förväntas bli mycket stor i Europa under de närmsta åren och det finns redan ett flertal projekt i planeringsstadiet.

Ett annat spännande pågående projekt är tillsammans med Väderstad som tillverkar jordbruksmaskiner. Just nu genomför företaget en större investering i sin svenska fabrik på över 100 miljoner kronor där man bygger ett nytt måleri för produktionen som ska tas i drift under 2024.

– Vecto har med sina innovativa logistiklösningar fått förtroendet att vara en del i detta viktiga och spännande projekt åt Väderstad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078