23948sdkhjf

Dansk maskintillverkare köpt av svensk jätte

Som ett led i ett generationsskifte tar Addtech Group över Holstebroföretaget BV Teknik.

Holstebroföretaget BV Teknik har köpts upp av svenska Addtech Group. Det uppger parterna i ett pressmeddelande.

BV Teknik producerar specialmaskiner och utrustning för automationsindustrin med fokus på medicinteknik. Företaget har 24 anställda och en omsättning på cirka 55 miljoner danska kronor.

– Det har kommit flera förslag till budet, och det har tagit ungefär ett halvår för oss att titta på varandra. Det viktigaste för oss har varit att hitta en affärspartner som kommer att driva det vidare i samma anda som vi gjort de senaste åren, säger direktören Peder Nørgaard till Dagbladet Holstebro-Struer .

BV Teknik startades 1991 av Bjarne Vennegaard i hyrda lokaler på Nybo Dalen i Holstebro. Här bestod produktionen av specialmaskiner för plast-, livsmedels- och träindustrin. 1997 köpte han nya lokaler på Nybo Bakke som kontinuerligt byggts ut. 2004 gick Peter Nørgaard in som delägare i företaget.

Addtech Group verkar på marknaden för avancerade tekniska produkter och lösningar med främst kunder inom tillverkningsindustrin och infrastruktur. Koncernen har 3 900 anställda och omfattar mer än 150 företag. Den årliga omsättningen är cirka 12 miljarder DKK. DKK

Bland de 150 företag som Addtech Group äger finns ett antal danska, däribland Betech, Bondy LMT, Duelco, Hans Følsgaard och Thiim.

See KPIs and other articles about:
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078