23948sdkhjf

Giganternas satsning för klimatet: ”Enorm potential”

Ståljätten Outokumpu och teknikföretaget Siemens samarbetar för klimatet. Bolagen har slutit en överenskommelse om de första leveranserna av världens första towards-zero rostfria stål, Outokumpu Circle Green, som ska användas för att tillverka mellanspänningsställverk.

Samarbetet är också ett sätt för bolagen att nå sina klimatmål.

– Den ökande efterfrågan på energi och framtiden för gröna lösningar är beroende av hållbart rostfritt stål. Genom att övergå till förnybar energi och investera i koldioxidsnål teknik och material idag kan vi bekämpa klimatförändringarna. Vår spjutspetslösning för klimatet, Circle Green, möjliggör en grön energiomställning och ger en verklig möjlighet att omvandla olika branscher. Vi är stolta över att samarbeta med Siemens, som visar vägen mot en framtid med låga utsläpp, säger Niklas Wass, President, Business Line, Stainless Europe Outokumpu.

Siemens har åtagit sig att använda Circle Green, med 93 procent lägre koldioxidavtryck än branschgenomsnittet, för att minska koldioxidutsläppen och öka de hållbara lösningarna.

– När industrier runt om i världen försöker minska koldioxidutsläppen för att nå ambitiösa nettonollmål har hållbart stål en enorm potential. I Outokumpu har vi hittat en organisation som är dedikerad till att påskynda minskade utsläpp från produktionen av rostfritt stål, säger Stephan May, vd för Electrification and Automation på Siemens Smart Infrastructure. Genom att använda hållbara material i vår elektrifierings- och automationsportfölj är vi föregångare när det gäller att driva ett ansvarsfullt förhållningssätt till industrins utveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094