23948sdkhjf

Lesjöfors svarar på ökad efterfrågan – miljoninvesterar i tillverkningskapaciteten

Som ett svar på att efterfrågan på tyngre fjädrar i stora dimensioner ökar har Lesjöfors investerat mer än 10 miljoner kronor i en varmlindad produktionslinje i fabriken i Lesjöfors, Värmland.

Med investeringen fördubblas tillverkningskapaciteten för varmlindade fjädrar som används i tyngre applikationer på industrier inom energi, järnväg, gruvdrift och kraftproduktion.

– Vårt sortiment av tunga fjädrar med större tråddiametrar har snabbt växt i vår produktportfölj. Den senaste investeringen är ett direkt svar på kundkrav och förbättrar vår kapacitet och förmåga för varmlindad fjädertillverkning i linje med marknadstillväxten. På så sätt säkerställer vi fortsatta leveranser med hög kvalitet, korta ledtider och god kundservice som kännetecknar Lesjöfors, säger Ola Tengroth, koncernchef för Lesjöfors i ett pressmeddelande.

Inom stora industrier har tyngre fjädrar en betydande roll. Vad som är speciellt med investeringen är att processlinjen är från Sydafrika och specialanpassade element från Kina.

Lesjöfors har noterat att marknaden har ett växande behov av tyngre fjädrar. Michael Gibbs, chef för divisionen Heavy Springs inom Lesjöfors, säger i en kommentar:

– Vårt strategiska säljfokus har säkrat en stabil tillväxt av kvalificerade nya affärer som nu kan levereras genom den nya maskinen. Vi ser med glädje fram emot en framväxande dominans inom den specialiserade varmlindade fjädersektorn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094