23948sdkhjf

Ny generation CNC-fräsar att vänta under 2024

Trots den nuvarande investeringsåterhållsamheten i världen tror Fanuc på en betydande ökning av efterfrågan på fabriksautomation på medellång till lång sikt, så även i Europa.

Under mässan EMO i Hannover, i september ifjol, visade den japanska tillverkaren upp sina senaste produkter och lösningar, och demonstrerade hur tillverkare av verktygsmaskiner och användare kommer kunna överbrygga frågor som stigande energikostnader, digitalisering och kompetensbrist.

En av innovationerna som visades upp är en ny generation CNC-fräsar. Dessa är fortfarande är under utveckling, men visades upp för första gången på mässan. Utrustad med ett modernt iHMI2-gränssnitt ger den nya FS500-iA betydligt högre prestanda än dess föregångare. Användare kan också uppnå energibesparingar på cirka 10 procent tack vare det nya ai-D-drivsystemet.

Fanuc har redan idag implementerat många av dessa fördelar i de förbättrade versionerna av sina befintliga FS30i/31i/32i-B Plus och standard FS0i-F Plus CNC-lösningar.

I montern presenterade Fanuc nya Robodrill α-D28LiB5ADV Plus Y500 med en automatisk verktygsväxlingskapacitet på 28 stationer och ett längre Y-axelslag på 500 millimeter. Även Robocut α-C800iC wire EDM-maskinen visades, som kompletterar serien som är Fanuc:s största CiC-modell med förbättrad precision och användarvänlighet.

Verktygsmaskinautomation har varit en viktig försäljningsdrivkraft för Fanuc de senaste åren, men nu har även robotar hittat sin väg in i fabriker, logistikcenter och andra platser och utför ett brett spektrum av applikationer. Allt fler har visionsystem som kräver hög datorkraft. I sin monter introducerades därför nya iPC Box, som är en pålitlig industriell lösning för avancerade robotapplikationer.

I Sverige har tillverkaren sitt kontor och lager i Malmö, Fanuc Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082