23948sdkhjf

SKF får platinamedalj för sitt hållbarhetsarbete

SKF har tilldelats en platinamedalj av EcoVadis, ett analysföretag med fokus på hållbarhet av leveranskedjor. Det innebär att bolaget får utmärkelsen för fjärde året i rad.

Inom EcoVadis-bedömningen analyseras 21 hållbarhetskriterier i fyra huvudområden; miljö, arbete och mänskliga rättigheter samt etik och hållbara inköp. 

När SKF:s hållbarhetsarbete utvärderades identifierade man flera starka områden. Vi når presschefen Carl Bjernstam som berättar mer.

– SKF har lång erfarenhet av att arbeta med hållbarhet i industrin och vi strävar efter att integrera hållbarhet i allt vi gör. Vårt viktigaste bidrag handlar om att tillhandahålla rena tekniska lösningar för att främja omvandlingen inom industrin, och att se till att fler av våra produkter blir lättare, effektivare, håller längre, kan repareras och, slutligen, återvinnas. Detta bidrar i sin tur till att våra kunder kan nå sina hållbarhets- och tillväxtmål.

EcoVadis har också uppmärksammat att SKF har en stark ambition om att minska växthusgasutsläppen med godkända vetenskapsbaserade mål, vilket är en av grundstenarna till platinabetyget.

Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078