23948sdkhjf

Volvo Cars kvartalsrapport: Bästa året på 97 år

2023 var ett rekordår för Volvo Cars. För helåret redovisar företaget den högsta försäljningen, omsättningen och rörelseresultatet någonsin.

– 2023 utgjorde en viktig milstolpe i vår transformationsresa, säger Jim Rowan, vd för Volvo Cars i en kommentar. 

Han tillägger:

– På flera områden levererade vi ett rekordår och rapporterade den högsta försäljningsvolymen, omsättningen och vinsten i vårt företags 97-åriga historia. Vi tog också flera viktiga steg framåt i vår pågående transformation samtidigt som vi navigerade en komplex omvärld. På så sätt har vi lagt en solid grund för 2024 och de kommande åren. 

2024 kommer bli ett viktigt år. Detta då företaget breddar sin produktportfölj soamt påskyndar transformationen mot att vara ett rent elbilsföretag 2030.

Utöver satsningar på ett antal helelektriska bilar ska Volvo Cars bredda sitt utbud av laddhybrider.

– Jag är helt övertygad om att det hårda arbete vi har lagt ned under 2022 och 2023 gör att vi kan nå våra mål för de kommande åren. Vår strategi är väldefinierad och entydig och den rätta för både Volvo Cars, våra kunder och miljön. Våra resultat, vår orderbok och våra nyckeltal visar detta och det är uppenbart att våra kunder uppskattar vårt utbud, säger Jim Rowan i ett pressmeddelande.

Volvo Cars rapport Q4 2023

Omsättningen för helåret 2023 uppgick till 399,3 miljarder kronor. 

Omsättningen för Q4 uppgick till 109,4 miljarder kronor. 

Rörelseresultatet för Q4 uppgick till 5,4 miljarder kronor.

Källa: Volvo Cars

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078