23948sdkhjf

Går ihop för en förbättrad svetsmaskin

Den svenska maskintillverkaren Forsstrom HF och den danska tillverkaren av formgjutna medicinska och industriella komponeter Carmo inleder ett samarbete för att förbättra svetsmaskiner.

Det första resultatet av samarbetet är en ny version av svetsmaskinen CP9 från Carmos.

– Forsstrom och Carmo har mycket goda kunskaper om varandra som sträcker sig många år tillbaka i tiden. Representanter för våra båda företag träffas ofta på mässor och det har alltid funnits en bra kemi och många möjligheter för samarbete. Så det var mer än vettigt att ta steget fullt ut med ett reellt utvecklingsprojekt och handelsavtal, säger Carmos vd Claus Ishøy, i en kommentar. 

Samarbetet innebär att företagen arbetar tillsammans vad det gäller utveckling, produktion, försäljning och service av Carmos HF svetsmaskiner. 

– Vi vill skapa en närmare kontakt med våra kunder och vara deras favorit one-stop-shop som de kan få alla sina maskiner från. Med tillägget av maskinerna från Carmo i sortimentet täcker vi ett helt nytt affärsområde och är ett steg närmare målet, säger Robert Forsström, COO hos Forsstrom, i en kommentar. 

Till en början innebär samarbetet främst vidareutveckling av Carmos högfrekventa svetsmaskin CP9 och CP8. Den uppgraderade versionen kommer presenteras på R+T mässan i Stuttgart mellan 19-23 februaro. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079