23948sdkhjf

Automatisera processvätskan – del av hållbar industri

Ja, det tycker Wallenius Water Innovation

– Vi satsar verkligen på hållbar och smart industri, som är två av Elmia Produktionsmässornas gemensamma teman. Bättre användning av processvätska är hållbart och spar pengar. Det har direkta miljöfördelar i form av mindre förbrukning och inköp, hantering och destruktion av vätskor – samt att man slipper använda biocider, säger Per Vesterberg, chef för direktförsäljning vid det svenska miljöteknikföretaget Wallenius Water Innovation, i en kommentar.

I samband med Produktionsmässorna för två år sedan lanserades FluidWorker 150. Tack vare FluidWorker 150 kan industrin erbjudas automatisk justering av skärvätskors koncentration samt tanknivå i bearbetningmaskiner.

– Utvecklingen av CNC-maskiner med tillhörande automations- och robotlösningar är fantastisk. Trenden med ökad automatisering inom Industri 4.0 är stark. Nu ser vi att allt fler tillverkare också uppmärksammar processvätskan då man börjar inse att den har större påverkan än man tror på lönsamhet och produktivitet, säger Per Vesterberg i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079