23948sdkhjf

Scania finansierar professur i produktionsutveckling

Scania ingår ett fördjupat samarbete med Mälardalens universitet genom att finansiera Monica Bellgrans professur i produktionsutveckling. På så sätt vill de stärka hållbar produktion.

– Hållbar produktion är ett avgörande kompetensområde för svensk tillverkande industri. Den största delen av Scanias industriella verksamhet återfinns i Sverige, främst i Södertälje. Tillgång till duktiga ingenjörer och den senaste kunskapen inom hållbar produktion är avgörande. Professor Monica Bellgran har under lång tid spelat en avgörande roll för utvecklingen inom området och vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med henne nu som professor på MDU, säger Lars-Henrik Jörnving, vice president, Scania, i en kommentar.

För MDU:s del betyder samarbetet att de kan stärkas inom forskningsområdet hållbar produktion.

– MDU är ett lärosäte med kraftfull samverkan mellan industri och samhälle och har stort fokus på hållbar utveckling. I det sammanhanget spelar hållbar produktion och produktionsutveckling en viktig roll för Sveriges framtida utveckling. Jag är därför mycket tacksam för att Scania stärker kunskapsområdet produktionsutveckling vid vårt lärosäte med en professur och därigenom även samverkan mellan MDU och Scania, säger Martin Hellström, rektor vid MDU, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157