23948sdkhjf

Han lämnar gjuteribranschen efter 42 år

Efter 42 år på Kockums Maskin är det dags att lämna. Mikael Nilsson går i pension och det gör han med flaggan i topp.

Mikael Nilsson började i gjuteriets produktionsavdelning och har arbetat sig igenom de flesta avdelningar på företaget - kvalitetskontroll, projektledning, logistik samt försäljning och inköp. Han avslutar på den sistnämnda som inköpsansvarig.

Enligt Mikael Nilsson är det speciellt att gå in på ett järngjuteri. Sedan 42 år tillbaka har han arbetat på Kockums maskin som tillverkar bearbetade gjutgods i Kallinge, sydöstra Sverige. 

– I ett järngjuteri får du följa hela processen från de tidiga stadierna av att designa gjutjärnsdelarna, genom produktionen, till det slutliga resultatet när komponenten installeras i maskinen eller lastbilen. Jag gillar verkligen detta sätt att arbeta med en komplett produktionskedja på plats, säger Mikael Nilsson och fortsätter:

– Men det bästa med att arbeta på Kockums Maskin är alla fantastiska människor som arbetar där. Du är aldrig ensam, och vi hittar alltid bra lösningar tillsammans. Sedan finns alla våra kunder och leverantörer, med vilka vi har långvariga relationer. Det är verkligen ett nöje att hjälpa till att utveckla rätt lösningar för kunderna och att upprätthålla ett förtroendefullt samarbete med leverantörerna. Jag känner verkligen att jag har haft möjlighet att utveckla mig själv, mitt sinne och mina yrkeskunskaper inom företaget.

Sedan 2000 har Kockums Maskin varit en del av Birn Group, en av de största gjuterikoncernerna i norra Europa.

– Samarbetet med BIRN Group och med de andra gjuterierna inom gruppen är, enligt min mening, mycket positivt. Vi har en stor koppling mellan våra företag, och vi hjälper och stöttar varandra över landsgränser. Fokus på hållbarhet blir allt viktigare från alla håll, och det är en stor fördel att vara en del av en grupp som prioriterar detta arbete, säger Mikael Nilsson.

För Mikaels del väntar en lång och härlig sommar i pension. Och när sommaren tar slut går han inte tillbaka till jobbet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078