23948sdkhjf

Bärbar dator för extrema förhållanden

Nec Shieldpro är en bärbar dator som kombinerar bra prestanda med ergonomi och låg vikt med en ruggad design som tål extrema temperaturer, stänkande vatten och hårda stötar.

Nec Shieldpro utvecklades ursprungligen som ett verktyg för serviceorganisationer som tar med sig sina datorer ut i de allra svåraste väder- och miljöförhållandena, men som samtidigt kräver absolut pålitlighet.


För att kunna skydda en dator mot de påfrestningar som den utsätts för har den byggts på ett mycket speciellt sätt. Chassiet är byggt som ett tätt skal av magnesium som är extremt tåligt och som också fungerar som en kylare för datorns komponenter. Inuti är komponenterna skyddade genom speciella upphängningar och genom att de bäddats in för att tåla stötar och vibrationer. Med sin Intel Core Solo ULV-processor (ultra low voltage) klarar maskinen upp till åtta timmar på en laddning men har tillräckliga prestanda för de flesta applikationerna.


Hårddisken på 40 eller 60 gigabyte är särskilt utvecklad för att kunna motstå kraftfulla vibrationer och stötar där datorn tappas från upp till 90 centimeter mot ett betonggolv. En annan unik egenskap är att hårddisken har utvecklats för att kunna starta i temperaturer ned till -20 grader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08