23948sdkhjf

SSC tar över trapptillverkare från Samhall

Samhall säljer sin snickeriverksamhet i Timrå och Torpshammar till SSC, Skellefteå Snickericentral som tar över försäljning, marknadsföring och produktion av vindstrappor och luckor som tillverkas under varumärket MidMade.


Peter Forsséll är övertygad om att produkterna kommer att smälta in bra i SSC:s produktflora.
 - I vår analys inför övertagandet har vi upptäckt att vi har många gemensamma kunder. Genom att både ha trätrappor och vindstrappor i vårt sortiment tillför vi ett mervärde till kunderna, säger Peter Forsséll, vd vid SSC Skellefteå AB. 
 Vi kommer att intensifiera produktutvecklingen för att föra MidMade till ännu högre höjder och även lägga mycket krut på försäljningen för att öka volymerna.
 Samhallmedarbetarna kommer att få jobb hos SSC i Timrå i en bemannad lösning. Övriga medarbetare som idag jobbar i snickeriverksamheten kommer att beredas arbete och utveckling på andra håll i Samhall. Vid fabrikerna i Timrå och Torpshammar har Samhall sedan 1980 tillverkat vindstrappor. Dessutom har man kompletterat produktsortimentet med vindsluckor, som går under varumärket MidMade. Omkring hälften av produktionen går på export till Tyskland, Storbritannien, Danmark och Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063