23948sdkhjf

Morphic utökar utbudet inom vindkraft

Morphic har tecknat ett samarbetsavtal med den globala vindturbintillverkaren Kenersys, vilket ger Morphic ensamrätten att sälja och marknadsföra Kenersys produkter i Norden, Baltikum samt en icke-exklusiv rätt i Polen.

Vindturbinerna tillverkas i Kenersys fabrik i norra Tyskland och fraktas sedan till Sverige. Alla kringtjänster, också tillverkningen av de torn som ska användas för Kenersys turbiner, utförs i Morphics fabrik i Sverige. På längre sikt kan det bli aktuellt för Morphic att leverera torn till Kenersys också för kraftverk utanför Norden. Morphic kommer att svara för drift och underhåll av Kenersys turbiner i ovan nämnda territorier. 

 Samarbetsavtalet med Kenersys innebär att Morphic kan utöka sitt produktutbud med vindturbiner på 2 och 2,5 MW och tillmötesgå behoven hos olika kunder på marknaderna. - Avtalet med Kenersys breddar vår produktportfölj och innebär att vi kan erbjuda vindkraftsturbiner för olika marknader och vindklasser, både onshore och offshore. Vårt produktutbud omfattar nu turbiner på 1,0 MW, 2,0 MW, 2,5 MW, 3,0 MW samt 3,5 MW. Kenersys turbiner kompletterar både WinWinDs och ScanWinds produkter och betyder att vi kan öka vår leveranskapacitet väsentligt. Vi kan nu erbjuda tekniskt avancerade och konkurrenskraftiga vindturbiner som ger kunderna maximal utdelning på deras investeringar, säger Jonas Eklind, vd och koncernchef för Morphic Technologies AB. 

 Kenersys grundades år 2007 av indiska Kalyani Group och är ett integrerat vindkraftsföretag som utvecklar, tillverkar och säljer högklassiga vindturbingeneratorer. Som ett led i etableringen förvärvade Kalyani Group det välkända tyska vindturbinföretaget RSBconsult, som med över 300 manårs samlade erfarenheter inom vindkraft nu utgör Kenersys teknikcentrum i Münster, Tyskland. Kenersys har två anläggningar för tillverkning och försäljning av vindturbiner: Kenersys Europe för den europeiska marknaden och Kenersys India för Asien och Stillahavsregionen. 



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.361