23948sdkhjf

Populärt med svensktillverkade vimplar

Sidenateljén HB i skånska Sjöbo driver ett av Sveriges mest framgångsrika företag inom nischen standar, vimplar och bordsflaggor.

– Våra kunder uppskattar dels att det är svensktillverkat, dels att vi har full kontroll över hela produktionen, vilket innebär att vi kan konkurrera med snabba leveranser, hög kvalitet och bra priser, säger Terttu Andersson till Teko. Terttu och Katja Andersson, mor och dotter, driver Sidenateljén som grundades för 30 år sedan av Terttus man. De startade med olika reklamartiklar, men övergick till att specialisera sig på egen produktion. Sidenateljén levererar främst till idrottsklubbar (50 procent), föreningar, företag och organisationer av olika slag i nämnd ordning. - Vi sysselsätter tre lokala hemsömmerskor som syr åt oss på heltid. Jag kör själv ut tygerna till dem här i bygden. Materialet är konstsilke, som kommer från Holland och Frankrike. Tillskärning, stansning, montering och distribution sker vid vår anläggniFöretaget säljer även vävda, broderade och emaljerade märken som importeras från Asien:
 - Vår främsta styrka är att vi är ärliga mot våra kunder genom att alltid ge klara leveransbesked innan vi börjar producera. Vår största enskilda order hittills – 10000 vimplar till ett norskt företag – klarade vi tack vare delleveranser. Vi jobbar ju med unika produkter, som inte går att lagerhålla eftersom de är till hundra procent kundanpassade.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062