23948sdkhjf

Margarin i tub

The Nordic Aluminium Packaging Design Award är en designtävling som ska få fram framtida konsumentförpackningar helt eller delvis i aluminium. Nu har årets pristagare utsetts, där idén att sälja bordsmargarin i tub belönades med första pris.

Hanna Nylén och Louise Gustafsson, studenter vid Konstfack, vinner förstapriset på 25 000 kronor för sin idé att förpacka bordsmargarin i en tub med avlång öppning. Formgivarna till margarintuben ser många fördelar: Det är mer hygienisk och mer estetiskt att slippa smulor som sprids med smörknivar. Att förpacka bordsmargarin i tub kan också öka kvaliteten och förlänga hållbarheten. Margarintuben är dessutom lätt att ta med sig och använda vid utflykter än den traditionella margarinbyttan. Med bidraget Halou tar man sig an något av det mest vardagliga vi har, bordsmargarinet och dess förpackning. På ett mycket tilltalande och genomarbetat sätt presenteras idén, som främst bygger på ökad produktkvalitet och hygien. Att sälja bordmargarin i tub skapar dessutom mervärde initialt genom ökad uppmärksamhet vid exponeringen i butikshyllorna. Och på köpet får man en förpackning som är både smidigare att ta med och att använda. Andrapriset på 5 000 kronor gick till Thomas Åkerfelt, The Lahti Institute of Design, som formgivit en sillburk i aluminium. Burken ser annorlunda ut och är lättare att hantera och mer stryktålig. Det finns dessutom en miljöfördel med att transportera fisk i lätta aluminiumförpackningar jämfört med en tunga glasburkar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094