23948sdkhjf

Temperaturen direkt i mobilen

En ny trådlös datalogger från Intab för att övervaka temperatur och luftfuktighet via en valfri dator, surfplatta eller mobiltelefon visades på Tekniska Mässan. Genom ett inbyggt simkort skickar loggern – Comfortlog – själv mätvärdena till en internetserver som Intab står för.
Efter inloggning på servern kan man sedan följa mätvärdena var man än befinner sig. Man kan även få historiska data – om någonting inträffar kan man gå tillbaka och kontrollera temperatur och luftfuktighet över tid. I och med att mätvärdena finns på servern behöver man heller inte åka ut till de lokaler som har en Comfortlog installerad för att tömma loggern, något som sparar mycket tid.

Aktiveras de automatiska rapporterna kan användare också få sina värden skickade till e-posten. I rapporterna finns bland annat diagram för att ge en bra bild över förhållandena.

– Tidigare har det här varit en dyr teknik, men den trådlösa tekniken gör det mycket prisvärt, förklarar Sanna Arnfjorden, VD på Intab.

Sanna Arnfjorden lyfte också fram en annan logger från Intab i mässmontern, nämligen MSR med många olika givare.

– Man kan bl a mäta acceleration, man kan mäta drifttid i en maskin, man kan se förslitningsskador och förutse driftstopp i en maskin, något som kan spara stora pengar. Man kan också mäta ljus, till exempel under transporter vilket gör att man kan se om en kartong har öppnats under transporten och det har kommit in ljus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063