23948sdkhjf

ABB uppgraderar sitt PLC-system

ABB uppgraderar det skalbara PLC-systemet AC500. Systemet passar både maskinstyrning och industritillämpningar. Utmärkande för systemet är den höga hastigheten, det stora minnet på upp till 4MB och flexibiliteten som gör att man enkelt kan bygga ut systemet efter behov.
ABBs PLC AC500 kan flexibelt anpassas till ett stort urval av applikationer. Några exempel på branscher är fastighetsautomation, livsmedelsindustri, kranar, maskinstyrning, marina applikationer och miljöteknik.

Stöd för olika kommunikationsprotokoll gör det enkelt att ansluta en AC500 till en befintlig standardfältbuss.

AC500 har ett stort spann av prestandanivåer och skalbarhet i ett och samma koncept.

– Det framgångsrika plattformskonceptet gör det enkelt att anpassa hårdvaran efter applikationernas skiftande behov, en exklusiv möjlighet som är mycket uppskattat av våra kunder, säger Jonas Rehnberg, produktchef för ABBs PLC-system.

En enkel montering resulterar i lägre installationskostnader. Modulerna monteras på DIN-skena eller på montageplåt. Anslutning kan ske med 1-, 2- eller 3-tråds teknik. Fritt konfigurerbara I/O-kanaler ger fördelar i hela projektet.

Det flexibla konceptet med flerfunktionsmoduler leder till ett minskat lager av reservdelar och därmed lägre kostnader. För hela AC500-serien krävs bara en enda programvara som bygger på CoDeSys och som uppfyller standarden IEC 61131-3.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189