23948sdkhjf

Säkert underhåll av hybrid- och elektriska fordon

Facom introducerar en ny serie isolerade verktyg som har utformats specifikt för att skydda mekaniker som arbetar med hybrid- och elektriska fordon.

EVT, Electric Vehicle Tools, är tillverkade på Facoms fabrik i Laissey, Frankrike och uppfyller EN 60900. Verktygen testas individuellt och utsätts för 10 000 V, under tio sekunder åt gången för att garantera säkert underhåll och reparation av hybrid- och elektriska fordon.



"Högspänningssystemen” i dessa fordon kan ha upp till 500 V och även högre – vilket är tillräckligt för att orsaka personskada eller till och med dödsfall.

Serien består av en komplett uppsättning av isolerade verktyg som lämpar sig för arbete på hybrid- och elektriska fordon, inklusive nycklar, hylsor, skruvmejslar, skruvnycklar, T-nycklar och tänger. Dessutom en isolerad momentnyckel finns också med. IFacoms sortiment finns också, isoleringshandskar av latex, skyddande ytterhandskar och ett säkert verktygskåp.

En viktig säkerhetsfunktion för EVT-verktygsserien är färgkodningssystemet i två steg. Om något av det orangefärgade yttre isoleringsmaterialet saknas, blottas den knallgula insidan och visar tydligt för mekanikern att det inte längre är säkert att använda verktyget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093