23948sdkhjf

AT&P levererar kostnadseffektiv presslinje till tysk bilindustri

AP&T levererade nyligen sin andra press­linje för tillverkning av värmesköldar för bilindustrin till Dana Reinz­ Dichtungs­ GmbH i Tyskland. Den första linjen levererades strax före årsskiftet 2010/2011. Tillsammans bidrar de båda presslinjerna till en snabb omställning i produktionen.
Dana Reinz ­Dichtungs tillverkar bland annat Victor Reinz® packningar, värmesköldar och andra detaljer till ett stort antal europeiska bilmärken.

De två presslinjerna från AP&T hos Dana består vardera av en bandanläggning med haspel, riktverk och matarverk, fyra pressar och fyra SpeedFeeders.

Hela linjen kan ställas om på mindre än 20 minuter.

Istället för att förse de fyra pressarna med separata hydraulsystem och elektriska styrsystem används bara två hydraulsystem och ett gemensamt elektriskt styrsystem för respektive presslinje. Det gör att pressarna ”jobbar i par” – ettan och trean utför ett moment medan tvåan och fyran vilar och tvärt om. Trots det är produktionshastigheten lika hög som om alla fyra pressarna skulle varit igång samtidigt. Eftersom man ändå behöver mata in och plocka ur plattorna blir den totala cykeltiden densamma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.058