23948sdkhjf

Robotar från Goodtech klarar volymökning i Polen

Goodtech Solutions AB har skrivit kontrakt med Kongsberg Automotive om utbyggnad och uppgradering av en befintlig monteringslinje vid fabriken Pruszkow i Polen. Med ny helautomatisk monteringsutrustning ska produktionskapaciteten öka.
På ett år har volym och efterfrågan ökat kraftigt i Kongsberg Automotives fabrik i polska Pruszkow. Nu ska de manuella stationer som körts i treskift automatiseras.

Gootech Solution ersätter två manuella stationer med helautomatiserade montagelinjer för hantering och montering. Sju robotar kommer att utföra komplicerat montage, lödning, limning, pressning, montering och märkning.

– Det är en ny produkt för säteskomfort, med små och många komponenter i plast och stål - och som innehåller kretskort, som robotarna ska montera ihop, säger Johan Håkansson, affärsområdeschef för Goodtech Solutions, i en kommentar till Verkstäderna.

Ordern omfattar engineering, design, konstruktion och installation av helautomatiska stationer. Kontraktsumman uppgår till ca 12 miljoner kronor och utrustningen ska vara färdig för produktion i juli.

Goodtech Solution i Karlstad har unik erfarenhet av produktutveckling och produktionsteknologi och levererar kompletta produktionslinjer, monteringslinjer, robotceller, testriggar och specialmaskiner för tillverkningsindustrin i de flesta branscher.

Kongsberg Automotive är en global leverantör till bilindustrin. Företaget utvecklar och producerar komponenter till bilar, lastbilar, bussar och fordon för den industriella marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.81