23948sdkhjf

Nya slipband för metall ger snabbare avverkning

Sliptiden förkortas med upp till 60 procent jämfört med konventionella band. Sänkta slipkostnader och effektivitetsförbättringar blir resultatet.
Flexovit lanserar ett nytt sortiment slipband för metallslipning. De nya slipbanden, som har beteckningen SY674, uppges kunna ge upp till 60 % snabbare avverkning jämfört med konventionella band.

Slipbanden har ett nyutvecklat och patenterat slipmedel av zirkon-aluminiumoxid. Det nya slipmedlet har en mikrostruktur som frilägger nya skarpa skäreggar kontinuerligt då slipkornen har en kontrollerad nedbrytning under slipningen. Slipkornen har en avlång spetsig form och är placerade stående på slipbandets ryggmaterial vilket bidrar till lång livslängd och effektivare avverkning enligt tillverkaren. Ryggmaterial är av kraftig polyester i YY-tjocklek vilket minskar risken för söndertrasning och ger slipbandet lång livslängd.

De nya slipbanden finns i kornstorlekarna 36 – 120 och är avsedda för slipning av i första hand rostfritt stål men fungerar även utmärkt på kolstål och aluminium. De är lämpade för såväl robotslipning som manuell slipning i stationära maskiner av t.ex. gjutgods, turbinblad, tunnplåt och diverse stålkonstruktioner samt för slipning med hög avverkning, formning och ytbearbetning inom verkstadsindustri, järn- och stålverk, gjuterier och mekaniska verkstäder. Banden finns även i dimensioner speciellt avsedda för användning i filmaskiner för manuell slipning i svåråtkomliga utrymmen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063