23948sdkhjf

Luxo investerar miljövänligt

Med 135 anställda är Glamox Luxo Lighting AB i Målilla ett av de stora företagen i Hultsfreds kommun. Under starten av 2012 har orderingången ökat och framtiden ser ljus ut.
Ljus påverkar människor. En bra belysningslösning hjälper till att skapa en upplevelse av en bekväm, flexibel och stimulerande arbetsmiljö. I över 50 år har Glamox Luxo Lighting AB designat nyskapande ergonomiska produkter och lösningar, med mål att uppnå de bästa ljusförutsättningarna baserat på individuella behov.

För tre år sedan var företaget med i produktionslyftet och för knappt två år sedan gjordes den senaste maskinvesteringen genom en kantpress från Finnpower.

- E-Brakekonceptet är i linje med vår satsning på energisnåla och ekologiskt hållbara lösningar, som inte bara omfattar våra produkter utan även är en målsättning när det gäller produktionsprocessen. Glamox Luxo Lighting AB är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och denna investering är ett led i vårt arbete med att producera ergonomiska och energisnåla produkter på ett sätt som är ansvarstagande ur ett miljömässigt perspektiv, säger Niklas Lundin, VD på företaget.

Den E-Brake som står i Målilla är en 65 tons 2,5 meters maskin. Den har en servoelektriskt driven pressbalk som möjliggör höga presshastigheter med en extrem noggrannhet. Den övre pressbalken är rörlig och har ett patenterat drivsystem där kraften överförs till pressbalken via rullar som är placerade längs med balken, vilket minimerar balkens återfjädring.

- Plåtbearbetning är en viktig del av vår produktion, men vi är kompletta med egen pulverlackering och slutmontering, berättar Niklas Lundin.

Text & Foto: Peter Bergqvist

Fakta

Glamox Luxo Lighting AB

Glamox Luxo Lighting AB är leverantör av belysningslösningar för den professionella byggmarknaden som erbjuder ett komplett produktsortiment för skolor, sjukvårdsinrättningar, kommersiella och industriella byggnader, detaljhandel, hotell och restauranger.
Totalt har företaget 135 anställda och omsatte 262 Mkr. Fabriken i Målilla har runt 100 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094