23948sdkhjf

Fyrkant magnetpolteknologi ökar produktiviteten

Användare som behöver nå hög noggrannhet vid planslipning kan nu öka sin produktivitet betydligt. Jämfört med traditionell parallellpolteknologi kan Magnos fyrkant magnetpol teknologi för slipning öka produktiviteten med upp till 200%.
Magnos från Schunk kan med hjälp av sina rörliga polförhöjare garantera en deformationsfri uppspänning. De används för slipning av plana detaljer, ojämnheter kompenseras och parallelliteten garanteras och därför kan microprecis slipning utföras från första försöket. Med Magnos fyrkant poler är det inte längre nödvändigt med flera slipoperationer eller onödig efterbearbetning. Om en stålplatta med måtten 60 x 355 x 44 mm, ytslipas och parallellslipas, kan tiden reduceras med 66%. Sådana besparingar hjälper direkt till att amortera den aningen högre investering det innebär jämfört med traditionell parallellpol teknologi.
För att kunna justera hållkraften i magnetchucken till individuella arbetsstycken, är borden utrustade med en hållkraftskontroll som standard. Detta är möjligt tack vare att i dessa bord används bara AlNiCo magneter och då går det att justera hållkraften i 8 lägen och att demagnetisera. Ett speciellt tillbehör till bordet tillåter även slipning av mycket hårda material, som därefter lätt kan tas bort från magnetbordet. Magnos magnetbord med fyrkant teknologi lämpar sig bäst för slipning av stora, tunna arbetstycken med tjocklek ner till 4 mm. Tack vare ett grid mönster på 32 x 32 mm, kan även små och smala detaljer spännas deformationsfritt. Konstruktionen i ett enda stycke garanterar hög stabilitet och minskar vibrationer med en bättre ytfinhet som följd.
För en snabbare riggning av detaljer kan man montera fasta stopp i de gängade hålen i ramen. Dessa bord finns tillgängligt i 12 standardstorlekar. Specialdimensioner offereras på begäran.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14