23948sdkhjf

Fiberrondell

Norton lanserar en ny fiberrondell speciellt avsedd för påfrestande slipning av rostfritt stål, hårda legeringar och andra svårslipade material. Den nya fiberrondellen, Quantum F996, är särskilt lämpad då man önskar snabb avverkning, lång livslängd och kall slipning.
Den nya fiberrondellen tillverkas med Nortons keramiska slipmedel SG som är mycket snabbskärande enligt tillverkaren och som därmed ger mycket hög avverkning. Ryggmaterialet i Quantum F996 är en nyutvecklad fiber som ger rondellen längre livslängd. Dessutom används ett nytt fenoplastbindemedel som ger bättre förankring av slipkornen. Den nya fiberrondellen har vidare ett speciellt ytskikt med ett fyllnadsmedel (supersize) som reducerar värmeutvecklingen och därmed minimerar risken för bränning av arbetstycket.
Quantum F996 är särskilt lämpad för slipning av rostfritt, kobolt-kromlegeringar och andra svårslipade material liksom slipning av svetsar. Den är dessutom lämpad för gradning och kantbrytning. Sortimentet omfattar dimensionerna 115 mm, 125 mm och 180 mm i kornstorlekarna 36+, 50, 60 80 och 120. I sortimentet ingår dessutom luftkylda underlagsplattor som ger kallare slipning och därmed längre livslängd på fiberrondellen samtidigt som risken för bränning av arbetsstycket reduceras ytterligare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.738