23948sdkhjf

Nya grepp på MAX

När det nu är dags för stora maskinutställningen igen så kan vi konstatera att det mest annorlunda greppet av de stora maskinhandlarna i år tas av TL MaskinPartner AB, kända bland annat igenom AgieCharmilles, Heller, WFL , Spinner och Unisign.
-Vi ger ett företag inom verkstadsindustrin möjlighet att köpa en fleroperationsmaskin, svarv eller gnistmaskin för 1 Euro, säger Fredrik Gedda, VD på TL Maskinpartner i Värnamo.
-Tidigare år har vi haft en monterstorlek på c:a 250 kvm och 5-10 maskiner men vi kan inte på ett bra sätt visa upp hela den bredd vi har att erbjuda.
- Vi har beslutat oss för att ge tillbaka de pengarna vi sparar på att ha en mindre monter till marknaden. Det gör vi igenom att ge en kund möjlighet att köpa en maskin för 1 Euro.
- De internationella mässorna som EMO och AMB blir bättre och bättre och helt klart mer nyhetsorienterade medans de lokala och regionala mässorna utvecklas i en riktning som viktiga mötesplatser.
- Våra leverantörer ligger inom två timmars flygresa och använder vi den restiden kan vi visa hela produktprogrammet och de tekniska lösningar vi kan erbjuda så effektivt som möjligt för våra kunder.
- En mässa som MAX är viktigt för oss, dit kommer båda potentiella och existerande kunder. Vi hoppas kunna ha en professionell och värdefull dialog med kunderna på MAX. Inte minst för att ha en dialog omkring ett reellt produktionsbehov i en maskin för 1 Euro.

Ravema
Ravema däremot visar många maskiner, speciellt med inriktning mot automation och done-in-one, s.k. komplettbearbetning, genom att i montern ha en workshop, och där ställa upp och köra samtliga maskiner tillsammans med egna verktyg och mätutrustning. Samtliga maskiner utrustade med Mazaks Mazatrol-styrsystem med dialog- och ISO-programmering som standard.
Mazak Integrex i-630V, ny flerfunktionsmaskin konstruerad för hög noggrannhet, hög produktivitet och hög tillförlitlighet. Klarar stora detaljer med stor vikt, har funktioner som bl.a. simultan 5-axlig bearbetning och höghastighetsbearbetning.
Mazak Variaxis i-700, vertikal simultan 5-axlig fleroperationsmaskin, konstruerad för flexibel bearbetning av såväl stål som aluminium, höga matningshastigheter och hög noggrannhet. Bra åtkomlighet och med stora fönster i maskindörren.
Mazak Integrex i-400ST, 9-axlig Integrex -maskin med undre revolver och motspindel möjliggör done-in-one och därmed snabbare, effektivare och lönsammare tillverkning av detaljer. En av de viktigaste fördelarna med Integrex -maskinerna är just förmågan att kunna producera små serier med lönsamhet. Det skapar större flexibilitet och kortare genomloppstid i produktionen.
Mazak VC Smart 430A & VC Smart 530C, en kompakt vertikal maskin med bra prestanda och hög produktivitet till rätt pris.
Mazak QT Smart 200M med Ravemas nya Super 80 stångmagasin, cnc-svarvar med hög produktivitet utan kompromisser.
Mazak Hyper Quadrex 250MSY, flerfunktionsmaskin med 9 axlar för effektiv bearbetning från små till stora detaljer.
Anca, MX5 – ny modell i MX-familjen – en prisvärd maskin med flera funktioner baserad på MX7-maskinen. Skivväxlare, robotladdning för volymproduktion och fåstyckstillverkning av skärande verktyg och medicinska komponenter. Maskinen lanseras med nya programvaran ToolRoom 2012 som är full av nya, smarta slipfunktioner som visas i 3D-modell.

Heidenhain

Heidenhain introducerade ett helt nytt styrsystem, TNC 640. Den är det första styrsystemet från Heidenhain som erbjuder en option för svarvning i fräsmaskiner. TNC 640 kommer likt alla styrsystem från Heidenhain framöver i en ny rostfri design
De kapslade skalorna ur serien LC x83 har framgångsrikt etablerat sig på marknaden. Med den nya generationen LC x15 kompletterar Heidenhain produktprogrammet. Utvecklingen fokuserades på rent seriella absoluta system. De första modellerna kommer att ha ett säkerhetsklassat (Functional Safety) rent seriellt EnDat 2.2 gränssnitt. Den mekaniska infästningen är densamma som för föregångaren, men skalan med den tunna profilen, LC 415 har ett smalare läshuvud som förenklar monteringen. Skalan med den grövre profilen, LC 115 har fått en optimerad tätning. Den har två par tätningsläppar och när ett övertryck av luft läggs mellan tätningsläpparna skapas en mycket effektiv barriär mot smuts.

MaskinFransson
MaskinFransson kommer att ha en monter på ca 190 m2 och kommer att visa följande 5 maskiner.
Hwacheon Hi-Tech VT-950MC en kraftfull vertikalsvarv med drivna verktyg och C-axel, svarvdiameter 950 mm, svarvhöjd 850 mm, swing diameter 1100 mm. Maskinen är utrustad med en extra kraftig spindelmotor på 45 kW med vridmoment på 4569 Nm. Verktygsrevolvern har 12 platser och alla platser kan användas för drivna verktyg. Styrsystemet är Fanuc 0i-TD med 10.4" färgskärm inkl manual Guide i och Hwacheon:s skärkraftsövervakning. VT-950MC väger ca 19 ton och kommer att vara en av mässans riktiga tungviktare.

Muratec MT200G T2 MCY, en ny flexibel allt-i-ett produktionssvarv för stång och / eller kuts med dubbla spindlar med C-axlar, stångdiameter 65 mm, 2 revolvrar (1 övre med 15 verktygsplatser och en nedre med 12 verktygsplatser) med Y-axlar, drivna verktyg med 5.5 kW på alla positioner, Maskinen är utrustad med Muratecs egen portalladdare som kan hantera detaljer upp till 350 mm i längd. Under MAX-mässan är det första gången MT200G T2 MCY visas i Sverige.

Goodway GLS-2000L MYS, en mycket kompetent cnc-svarv med subspindel, Y-axel och drivna verktyg. Maskinen är utrustad med hylschuck för huvudspindeln och 5" 3-backschuck för subspindeln, stångdiametern är 51 mm och max svarvlängd är 540 mm. Maskinen lämpar sig särskilt väl för stångbearbetning och är utrustad med stångmagasin, detaljfångare och detaljtransportör. Styrsystem är Fanuc 31i.

Quaser MF400C, en fleroperationsmaskin för 5-plansbearbetning med Siemens styrsystem 828D. Maskinen är utrustad med skalor i alla 5 axlarna och kan svinga runt arbetsstycken på upp till 400 mm i diameter.

Quaser HX504IIB, en kraftfull horisontell fleroperationsmaskin med BT40 BigPlus-spindel med max varvtal 12000 rpm och 30 kW spindeleffekt. Maskinen har 60ATC, 48 m/min i snabbtransport, fullt styrd B-axel 0.001 grad, maskinens nettovikt är 13 ton. Styrsystemet är Fanuc 31i.
Under MAX-mässan kommer HX504IIBP att visas tillsammans med en robotcell från Svia.
Även om det har sålts och levererats ett antal HX504IIBP-maskin i Sverige så är det under MAX-mässan som den för första gången visas på en mässa i Sverige.
- Under för- och eftermiddagarna kommer vi att ha demonstrationer i maskinerna, Svia kommer att visa sin robotcell som laddar detaljer in i vår horisontella Quaser HX504IIB och Iscar kommer att demonstrera verktyg, säger Henrik Fransson, försäljningschef på MaskinFransson.
- Dessutom kommer vi ha en Quaser MV154E vertikal fleroperationsmaskin med Fanuc 0i i Renishaw:s monter. Renishaw kommer att utrusta den med olika typer av probar för att bl.a. demonstrera automatisk verktygslängdsmätning och automatisk mätning av arbetsstycken, fortsätter Henrik.
Text och foto Peter Bergqvist
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14