23948sdkhjf

EAB rustar för framtiden med pressbyte

EAB i Smålandsstenar rustar för framtiden och har köpt en ny 125 tons fyrpelarpress, FCP1250-2, från SMV Industrier. Den nya pressen ersätter den 160 tons press som man köpte för 25 år sedan.
Den gamla pressen var för övrigt den första 160 tons press som SMV Industrier levererade ut till kund. Det var också den första pressen som kom till EAB:s då nya lokaler på södra industriområdet i Smålandsstenar. EAB köpte pressen för att tillverka fästklackarna till själva pallställen, något som den också har gjort.
– Maskinen har skött de tunga pressjobben på lagerinredningssidan. Nu byts den ut för att vi ska stå rustade för framtiden, säger Dan Andersson, fabrikschef på EAB.
Efter 25 år i tjänst är det alltså dags för pension och pressbyte. SMV Industrier levererar nu en komplett 125 tons fyrpelarpress, FCP1250-2, med bland annat Styrsystem Multi, energi- och presskraftsmätare, hydraulisk koppling samt helautomatisk slaglängdsomställning och löparhöjdsjustering.
Pressen är designad och anpassad för att passa EAB:s verksamhet. Den kommer att ta över där den gamla pressen slutar och fortsätta arbetet med att pressa lagerinredningsdetaljer.
SMV Industrier ombesörjer även flytt och montering på plats hos kund samt också den fortlöpande servicen av pressen.
Den gamla pressen köper man tillbaka för att renovera upp och ställa i ordning till en annan kund.
– Pressen har varit verksam på EAB i 25 år men efter renovering kan det bli 25 nya år. Genomsnittsåldern på pressarna är hög, säger Jörgen Andersson, säljare på SMV Industrier.
För EAB känns det extra bra att handla lokalt. Både EAB och SMV Industrier finns i Smålandsstenar, bara någon kilometer från varandra.
– Vi har ett bra samarbete och god erfarenhet av varandra, säger Dan Andersson, och berättar vidare att man totalt har 15 SMV-pressar i varierande storlekar på EAB.
– En av de stora fördelarna med att handla av SMV är just att de är en pålitlig leverantör på orten. Det är nära och bra om det skulle vara något.

Text: Malin Ivarsson

Fakta EAB
EAB grundades 1957 av Erik Andersson under namnet Erik Andersson Byggnadssmide i Smålandsstenar. I början tillverkades trappräcken och staket, så småningom började man tillverka ståltrappor och senare utvecklades verksamheten med industriportar och stålbyggnader. 1984 kompletterade man med lagerinredningar och idag är det dessa tre områden som är företagets inriktning; portar, lagerinredningar och stålbyggnader. Företaget har 200 anställda och en omsättning på cirka 600 miljoner kronor. Huvudkontor och produktion finns i Smålandsstenar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094