23948sdkhjf

Stor maskin till Kiruna

Abene Machine AB i Valdemarsvik har tillsammans med NC Jour AB under tredje kvartalet 2012 levererat sin genom tiderna största svarv.
Det handlar om en TUR MN 1550x8000, med en svarvbar längd på upp till åtta meter. Kund är Rönnquist och Wettainen i Kiruna som ingår i GMK-koncernen och som sedan tidigare är kund till NC Jour. Den totala ordersumman kan beräknas till sex miljoner kronor och maskinen installerades under senare delen av augusti.
- Vi ser faktiskt en ökande efterfrågan på stora maskiner, säger Ari Terävä, platschef för Abene Machine AB i Valdemarsvik. För en kort tid sedan sålde vi en svarv från samma leverantör till en större industri i Luleå. Vi får förfrågningar nästan varje vecka och vi tycker oss se en trend mot allt större maskiner.
Maskinen är tillverkad av det polska företaget FAT som har en belgisk ägare och Abene som generalagent i Sverige. Försäljningen har skett genom NC Jour AB som är Abenes återförsäljare i norra Sverige.
- Vi finns sedan några år på plats i Norrbotten genom NC jour för att ha närmare till slutkunderna i norra Sverige, påpekar Ari Terävä.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094