23948sdkhjf

Emab har gjort ett klipp

En nyköpt kantpress hos Emab i Värnamo gjorde att Nathalie Bernström kunde byta från överetableringen inom frisörsyrket till stekheta plåtbranschen.
Det går bra för EMAB i Forsheda som ligger i Gnosjöregionen.
- Och kanske är det som talesättet; att går det bra här, så går det bra för hela Sverige, säger Anders Oliv, VD på företaget strax utanför Värnamo.
Emab har två enheter, en i Anderstorp som gör verktygsbunden plåtbearbetning, och den andra i Forsheda där den laserskurna produktionen sker. De två kompletterar varandra och kan styra tillverkningen till förmån för kundernas behov från prototyp till serietillverkning. Emab är ett legotillverkande företag som levererar detaljer till den svenska verkstadsindustrin. Husqvarna, Atlas Copco och Svenox för att nämna några.

Nathalies första fasta
I Forsheda har nyligen installerats en ny toppmodern Bystronic Xpert 150 tons kantpress.
-Vi behövde nyanställa en person till den nya kantpressen och jag fick rekommendation om en ung tjej som kunde vara lämplig. Jag måste erkänna att jag blev lite skeptisk när jag hörde att hon just avslutat den treåriga frisörlinjen berättar Anders Oliv. Men när hon sade att hon på fritiden körde rally i E-klassen, och att hon dessutom byggt sin egen rallybil så försvann tvivlet. Nu är Nathalie Bernström operatör på vår nya kantpress och det tyckte vi var ett riktigt klipp!

Mångsidig maskin
-Det fanns ett behov av en till kantpress om den andra skulle vara låst i produktion av större serier, och då valde vi en Xpert 150. Det beslutet togs då vi har erfarenheter av Bystronics maskiner sedan tidigare, så det var liksom inget att fundera på berättar Anders Oliv.
–De har fungerat mycket bra.
Emab är gärna med i ett tidigt skede av utvecklingsarbetet tillsammans med kunderna.
–Vårt företag startades för 110 år sedan och har en gedigen tradition av hantverkskunnande och framtagning av prototyper. Vi investerade i en laserlinje från Bystronic för två år sedan och har byggt vidare på den. Allt styrs via programmet BySoft som kopplats ihop med vår nya kantpress. Det ger oss många fördelar i produktionen. Kunderna ser allt i 3D och resultatet från en prototyp kan enkelt serieproduceras.

Byta verktyg
Majid Aghabeick har arbetat 22 år med kantpressning och prisar den nya investeringen.
–Det går mycket snabbt och enkelt att byta verktyg, och operatören behöver aldrig vara tveksam om vilka moment som skall utföras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063