23948sdkhjf

Enklar 3D-konstruktion med Solidworks 2013

Den senaste utgåvan av Solidworks möjliggör snabbare modellskapande, optimerad prestanda och bättre samarbete.
Dassault Systèmes har lanserat SolidWorks 2013 med nya och bättre konstruktionsverktyg som leder till förbättrat samarbete, snabbare modellskapande och en enklare produktutvecklingsprocess. Med mer än 200 kunddrivna förbättringar, bland annat kraftfulla konstruktionsapplikationer och nya ritfunktioner, sub-modellsimulering, kostnadsberäkning, nätverksrendering samt bredare delning och ökad konnektivitet, har programvaran tagit ett rejält tekniksprång.

Solidworks 2013 gör det lättare att ta tekniska idéer från koncept till tillverkning med nya verktyg för effektivare simulering och utökad miljö- och kostnadsanalys. Utöver förbättringarna nedan hjälper de nyligen lanserade programpaketen Solidworks Plastics och Solidworks Electrical användaren att fatta mer välunderbyggda beslut som resulterar i förenklade konstruktioner, färre misstag och kortare tid till marknad.

Här beskriver vi några av nyheterna:

· SolidWorks Costing Gör det möjligt för kunder att automatiskt kostnadsberäkna fler typer av delar, skapa mer exakta offerter och att hålla sig inom budgeten med förbättrad kostnadsinformation och nya API:er.

· SolidWorks Sustainability Jämför snabbt den ekonomiska effekten av olika råmaterial och vilken miljöpåverkan ett konstruktionsbeslut har under utvecklingsprocessen tack vare nya verktyg för råmaterialeffekt.
· SolidWorks Flow Simulation – Tar bort krånglet med flödeskonstruktioner genom att göra det möjligt för användaren att visualisera flödesdynamiken kring mångfasetterade geometrier och lättare jämföra analysresultat mellan flera konstruktionskonfigurationer.





Snabbare modellskapande

Fler nya programvaror hjälper användarna att lättare och snabbare skapa och modifiera komplexa geometrier genom att tillhandahålla effektivare 3D-modeller och 2D-ritningar.



Conic (koniska kurvor) – Full kontroll över former för mjuka övergångar mellan befintliga geometrier.
Intersect (korsa) – Snabbt lägga till eller ta bort geometri utan att skissa.
Varying Dimension Pattern – Gör det möjligt för användarna att spara tid när de skapar mönster, öka konstruktionsflexibiliteten och minska antalet nödvändiga funktioner för olika modeller.
Section View – Påskynda skapandet av produktionsritningar för snabbare och mer konsekventa snittvisningar.

Följande nya verktyg gör det möjligt för användarna att optimera prestandan hos en Solidworks-installation och att maximera konstruktörernas produktivitet.



CAD Administrator Dashboard – Förenkla hanteringen och problemlösningen för flera SolidWorks-användare inom ett företag från en enda samlad bild.
· Sub-Modeling och Incremental Meshing i Simulation – Snabbare, effektivare och mer exakta simuleringsanalyser för specifika områden på stora och komplexa modeller.
· Nätverksrendering för PhotoView 360 – Spara tid med snabbare framställning av fotorealistiska bilder genom att koppla samman flera datorer som delar beräkningsbelastningen.



Förbättrat samarbete

För att passa de flesta konstruktionsteam optimerar Solidworks 2013 samarbetet genom förbättrad konnektivitet, förbättrade visningsfunktioner och utökad delning av konstruktioner och data.

· Interoperability (interoperabilitet med tidigare version) – Samarbeta med kunder, leverantörer och interna team med möjligheten att öppna Solidworks 2013-filer direkt med Solidworks 2012 (SP5). Användarna kan arbeta mer effektivt och förbättra samarbetet och filöverföringen genom att minska antalet förseningar och förenkla övergången till den senaste utgåvan.
Solidworks Enterprise Product Data Management Workflow – Sänd dokument och kontakta användare mer effektivt för att minska antalet förseningar och förkorta tiden till marknaden.
Integrering: DraftSight/SolidWorks Enterprise PDM – Få tillgång till DWG-filer inom Solidworks EPM från användargränssnittet DraftSight och dra nytta av 2D i konstruktionsprocessen.
eDrawings – Användaren kan mäta, välja och markera konstruktioner överallt med hjälp av en mobil enhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078