23948sdkhjf

Än håller försäljningen farten

Säljdiagrammet som visar den sammanlagda försäljningen för företagen inom SVMF pekar fortfarande uppåt. SVMF är branschorganisationen för importörer och leverantörer av verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg, test och mätverktyg, samt automation/robot i Sverige. Vi lär inte nå upp till de 4,5 miljarder kronor som det såldes maskiner och verktyg för innan Lehman-kraschen men åtminstone verktyg säljs i år för mera pengar än något tidigare år.
2012 är bara baserad på verkliga siffror tom september men att stapeln är lägre än 2011 behöver en kommentar. Just 2011 köpte Volvo verktygsmaskiner för nära en miljard kronor inför produktionsstarten av den nya bensinmotor som ska lanseras efter kommande sommar.

- En sådan affär händer bara vart tionde år på sin höjd, säger Matts Spångberg, VD för SVMF.

Tittar vi på försäljningen för verktyg så är den större 2012 än förra året. Det innebär rimligen att det är full fart i de verkstäder som finns kvar.

- Visst, att det finns företag som minskar produktionen eller slås ut helt medför ju mera att göra för de som blir kvar. Diagrammet finns på sid 8 i Verkstäderna nr 11 - 2012.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094