23948sdkhjf

Nästa generation borr

Sandvik Coromant menar att deras senaste produkter inom borrteknik (inklusive solida hårdmetallborr och borr med indexerbara och utbytbara spetsar av solid hårdmetall) innebär enorma möjligheter för kunderna att uppnå verkliga konkurrensfördelar.
Redan i år kan kunderna utnyttja två nya borrkoncept: Corodrill 860, världens snabbaste solida hårdmetallborr, och Corodrill 870, en helt ny typ av borr med utbytbar spets.

Hemligheten bakom Corodrill 860 är en helt ny geometri kombinerat med en specialutvecklad spånkanalform, vilket innebär en skäregg som är optimerad för effektiv spånevakuering, också vid högre matningshastighet. En annan fördel är att de 50 % lägre skärkrafter som detta genererar leder till färre problem om man har veka fixturer eller tunnväggiga komponenter.
Corodrill 870 med utbytbar spets har ett unikt och mycket säkert kopplingsgränssnitt mellan borrkroppen och spetsen, för hög tillförlitlighet och precision. Dessutom hjälper det snabba och enkla spetsbytet till att maximera den aktiva bearbetningstiden – spetsbytet kan utföras medan verktyget sitter i hållaren.

Dessa innovationer bygger på andra nyligen lanserade borr från Sandvik Coromant, som Corodrill 881, som är optimerad för borrning av små hål. Här finner vi en stark skärutformning för förbättrad tillförlitlighet vid instabila förhållanden, till exempel om man använder äldre eller mindre stabila verktygsmaskiner, samt en kulblästrad borrkropp för förbättrat motstånd mot utmattning. En design som garanterar ökad hålbearbetningssäkerhet och större precision.

En annan är Corodrill 880. Borrets unikt formade centrumskär använder ”Step Technology” för att underlätta mjuk ingång i arbetsstycket och balansera skärkrafterna perfekt. Detta möjliggör ökningar på upp till 100 % av matningshastigheten, vilket i kombination med fyra faktiska skäreggar och Wipergeometri kan halvera kostnaden per hål.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11