23948sdkhjf

Flankskär med -PL-geometri

Sandvik Coromant har lanserat ett nytt, lättskärande skär för sin innovativa Coromill 170-precisionskuggfräs.
Flankskäret med -PL-geometri minskar skärkrafterna, vilket gör skäret till bästa val för mindre kuggfräsmaskiner, där det ger användarna möjlighet att minska effektförbrukningen eller köra snabbare och längre.

Skäret har en positiv spånbrytare som minimerar oönskade skärkrafter och vibrationer. Detta leder till lägre värmegenerering i skärzonen, vilket förlänger skärets livslängd. Den befintliga -PM-geometrin är fortfarande det föredragna, högpresterande valet för standard och högeffektiva kuggfräsmaskiner, men tester visar att den nya -PL-geometrin har 20 % lägre effektförbrukning där den största spåntjockleken är mindre än 0,10 mm.

Sandvik Coromant-sorten GC1030 ger det nya skäret bättre bearbetningsstabilitet, vilket i sin tur möjliggör högre skärhastigheter. I stålapplikationsområdet inkluderar typiska operationer grov fräsning av invändiga och utvändiga kuggar, samt bearbetning av stora kugghjul modulintervallet i 12–22. Sandvik Coromant rekommenderar lägre matning än vad som används för befintliga Coromill 170-skärgeometrier som -PM (medel) och -PH (tung).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094