23948sdkhjf

Borr för små hål

Sandvik Coromants nya mikrogeometriborr uppvisar högsta prestanda för hål med diameter på upp till 2,95 mm. En av de särskiljande faktorerna för Cororill 862-sortimentet är den effektiva beläggningen som hjälper till att behålla skäreggsgeometrin och ger en jämn yta för spånavgången. Den hjälper också till att förlänga verktygets livslängd i material som stål, rostfritt stål, gjutjärn och aluminium.
Den innovativa ytbehandlingen på Corodrill 862, i kombination med specialutformad spetsgeometri, minskar axialtrycket och underlättar en snabb och effektiv spånavgång. Detta förstärks ytterligare av ACM-kanalgeometrin (Advanced Chip Management) som gör spånorna små och hanterbara. Spånevakueringen är mycket viktig vid borrning av små hål, eftersom även den minsta ansamling kan leda till problem som borrbrott, sämre precision, stilleståndstid och kassation.

Sandvik Coromants Corodrill 862 ger god ingång och utgång ur hålet, och kan uppnå en håltolerans på H8-H9. Hål för invändig skärvätsketillförsel för skärvätska direkt till borrets spets även vid djupa borrdjup, vilket ytterligare främjar precisionen och spånavgången.

Vid ett funktionstest hos kund med bearbetning av ett kugghjul i legerat stål, kunde en Corodrill 862 med 2 mm diameter skära till ett djup av 24 mm med en totalkostnad per hål cirka 50 % lägre än jämförbart konkurrerande borr. Corodrill 862 klarade 650 hål, motsvarande 15,6 färdiga kugghjul, innan det behövde bytas. Detta kan jämföras med konkurrentprodukten, som endast klarade 417 hål (10,02 kugghjul).
Corodrill 862 finns i diametrar på 1,85 till 2,95 mm (3 mm skaftdiameter för hela serien) och längder på 8-12 x D. Borren är endast avsedda att användas med Hydrogrip högprecisionschuckar från Sandvik Coromant.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078