23948sdkhjf

OG Teknik gasar

Våren 2011 flyttade OG Teknik hela företaget till Värnamo och har sedan dess ökat antalet anställda med fem personer. Nu är de 16 anställda.
Peter Grimstedt har tagit över företaget efter sin far Olle. Sedan flytten till Värnamo är det full gas som gäller och därför har man justskaffat ännu en kantpress.

- Att nu kunna producera ännu mer effektivt känns positivt och ett naturligt steg i vår utveckling. Vi gillar också konceptet med de elektriska maskinerna som både blir miljövänligt, ekonomiskt och ger en bra arbetsmiljö. Där gick vi steget längre och valde en maskin i ergo-utförande så att operatören får en så liten belastning som möjligt. Safan E-Brake passar även till våra övriga maskiner då vi kan använda samma verktygsuppsats. Vi köpte en Prima Domino 2D/3D laser av Din Maskin för ett år sedan och vi har haft ett mycket bra samarbete. Det är inte minst en viktig faktor när vi väljer maskin, säger Peter Grimstedt.

Kantpressen som OG Teknik nu har beställt är en 35 tons 1,25 meters maskin i Ergo-utförande. Det innebär att maskinen har en öppning i stativet för en fotpedal i specialutförande. Den har även ett justerbart fotstöd samt ergonomistol och bord.

Safan E-Brake har en servoelektriskt driven pressbalk som möjliggör höga presshastigheter med en extrem noggrannhet. Den har en rörlig övre pressbalk och ett patenterat drivsystem där kraften överförs till pressbalken via rullar som är placerade längs med balken, vilket minimerar balkens återfjädring. Maskinen har linjärskalor för hög noggrannhet och låg ljudnivå under användning. Returslag utförs med säkerhetsfjädrar vilket garanterar retur av balken även vid strömavbrott. Maskinen har även en mycket låg energiförbrukning, E-Braken gör endast åt energi när pressbalken rör sig, alltså inte i stand-byläge. En sak som verkligen bör poängteras är att eftersom E-Braken inte innehåller någon hydraulik så slipper man helt ifrån oljeläckage. Man slipper även hantera filterbyten och söndriga ventiler.

Av Peter Bergqvist

Fakta OG Teknik

OG Teknik startades 1988 av Olle Grimstedt och låg då i Norrhyltan utanför Forsheda. Fram till 2011 har företag växt och byggts ut i fyra olika etapper. Peter Grimstedt, son till Olle tog över företaget 1996 och ända sedan dess har företaget växt och utvecklats kontinuerligt både vad gäller lokaler, maskinpark och personal. Omsättningen är nu 20 Mkr.

Förutom laserskärning och kantpressning, svetsar och monterar man också på OG Teknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126