23948sdkhjf

Autodesk köper dansk cam

Autodesk har äntligen skaffat ett cam-verktyg till mekaniksviten. Detta genom att köpa danska HSMWorks Technology. Verkstäderna fick en kommentar från Amar Hanspel, en av cheferna i San Francisco-kontoret som gjorde ett stopp i Stockholm.
Han menar att det är Autodesks mål att ha programvara från designfasen till tillverkningsfasen. HSMs cad-program ska nu infogas i Autodesks paket.

- Utmaningen är knappast teknisk, utan affärsmässig. Autodesk strävar efter att sprida tekniken till breda kundgrupper och det gäller att vi kommer överens med danskarna om detta synsätt, säger Amars Hanspel.

HSM har närmast varit känt för sin koppling till Solid Works så frågan är hur konkurrenssituationen nu förändras.

- Vi menar allvarligt att det inte är mot Solid Works eller Solid Edge vi kämpar intensivast. Det är i stället mot de ”stora” programpaketen som NX, Catia eller Pro/E, säger Amar Hanspel.

- Vi finns i allmänhet inom alla stora företag, fast inte som huvudverktyg för exempelvis drivlinekonstruktion. Men i Asien håller detta på att förändras. Så snart kan vi ha en stor biltillverkare som väljer våra program från först skiss- till maskinstyrningsfasen säger Amar Hanspel.

Han påpekar att Autodesk ju redan äger Alias och därmed finns som huvudverktyg i starten av nästan alla nya bilmodeller.

Vid sitt besök i Stockholm talade han om molnet som framtiden för cad.

-Vi menar att detta är en lika stor omställning som när cad kom för PC från att tidigare ha krävt stordator eller unix-burkar. Än kan inte allt hos våra program göras i molnet men det kommer. Och med molnbaserad teknik öppnas ju ny hårdvara som intelligenta telefoner upp som plattformar, säger Amar Hanspel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062