23948sdkhjf

Krylbo Verkstäder byter logo

Krylbo Verkstäder blir KV och satsar på export. Ett par nya maskiner; en karusellfräs och ett arborrverk har företaget också skaffat.
KV har ABB, SSAB och Atlas Copco bland sina kunder. När dessa agerar på exportmarknaderna har KV också gjort exportaffärer. Exporten utgör en tredjedel av omsättningen, men nu ska den sidan stärkas.

– Tiderna må vara tuffa, men vi tror på framtiden, säger Andreas Khysing, VD på Krylbo Verkstäder. År 2012 präglas av förändring, förnyelse och en stark framtidstro för det nu 35 år gamla företaget i Krylbo. En helt ny, fräsch och tidsenlig grafisk profil och stärkta satsningar på marknadsföring ska synliggöra företaget, inte bara på den svenska marknaden.

– Vi har stora ambitioner att sträcka oss ut över gränserna, jobba utåt på ett tydligare sätt än tidigare, säger Khysing. Vi har sedan länge kontakt med flera utländska företag genom våra exporterande kunder.

– Nu ska vi på ett mer direkt sätt vända oss mot kunder utanför landets gränser. Krylbo Verkstäder står väl rustat för den breddningen. Med nyligen uppnådd ST1-nivå enligt Svenskt Tillväxtindex – som endast tre procent av landets företag nått – finns en stor trygghet för både svenska och utländska företag att anlita Krylbo Verkstäder, eller KV kort och gott som den nya logotypen signalerar i svart, vitt och klart rött. ST1 markerar att företaget gör ett bra jobb ur alla aspekter.

Krylbo Verkstäder arbetar i många material med skärande bearbetning och svetsning och levererar bland annat tryckkärl, lyftutrustning och gruvutrustning till framför allt stålverk, pappersindustri, gruva och kraftindustri. Tron på framtiden befästs också i de kraftfulla investeringar som nyligen skett på maskinsidan. Ett styrt arborrverk från Tos är nyligen installerat, liksom en stor karusellsvarv från Comau. Därtill har företaget i år infört kvalitets- och miljösäkringssystemet FR2000. Det är alltså stora förändringar som sker i Krylbo Verkstäder där mycket är nytt.

Fakta KV

Startade 1978. Har många svenska storföretag som kunder och ändrar nu i logon från Krylbo Verkstäder till mest bara KV för att underlätta på exportmarknaden. Företaget har 20 anställda och omsätter 29 Mkr.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062