23948sdkhjf

Flygande start för magisk borr

Borren Black Magic har vidareutvecklats sedan premiärvisningen på EMO 2011. Enligt Nathalie Wahlberg från svenska generalagenten är livslängden tre gånger längre än för motsvarande borrar.
Nyblivna 50-åringen (i juli) Douglas Hellström från Falkenberg med fem anställda ställde ut tillsammans med den viktigaste leverantören Sutton Tools, som även utvecklat Black Magic. Sutton Toools är en familjeägd tillverkare av verktyg från Australien. All produktion sker i egna fabriker i Australien och Nya Zeeland. Borren är speciellt framtagen för serieproduktion i rostfritt stål.

– Geometrin har justerats och förfinats. Beläggningen från Baltzer är speciellt framtagen för att fungera bra tillsammans med rostfria material, säger Nathalie Wahlberg.

Utveckling av verktyg inom verkstadsindustrin är en lång process med många laboratorietester och vardagsanvändning ute hos kunder innan gröna lampan lyser. Så det var först i våras Black Magic introducerades på marknaden med god försäljning som följd, enligt Nathalie Wahlberg.

Douglas Hellström har ett brett sortiment med gängverktyg av udda dimensioner.

– Leverans av vårt lagersortiment kan ske så att kunden har verktygen samma dag, säger Nathalie Wahlberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063