23948sdkhjf

Steens Mekaniska satsar på Juaristi

I samband med stor tillbyggnad installeras det stora fräsverket Juaristi MX5, levererat av Ahlsell Maskin.
Tidaholmsföretaget är en modern kontraktstillverkare som tillverkar allt från maskinkomponter till kompletta maskin- och automationssystem.

I början på 2015 färdigställs en tillbyggnad av en svets- och maskinhall på 800 m2 på Steens Mekaniska i Tidaholm , i samband med detta installeras ett stort fräsverk från en av Spaniens mest meriterade maskintillverkare Juaristi. Maskinen av modell Juaristi MX5 har ett bearbetningsområde på X=14000, Y=4000, Z=1500 mm och ett integrerat fullstyrt rundbord på 2500x2500 mm som klarar detaljvikter upp till 18 ton. Vidare är maskinen utrustad med ett styrt fräshuvud för automatisk inväxling. Juaristi Stepless är ett luftolje kylt/smort fräshuvud med 0,001 indexering i två leder och 5000 rpm. Verktygsväxlare för 120 verktyg samt utrustad med både mätprobe och trådlös handkontroll. Egenutvecklad mjukvara som ger möjlighet att arbeta i fyra separata arbetszoner. Maskinen levereras med Heidenhain iTNC 530 styrsystem.

Genom maskinens storlek, flexibilitet och utrustning kan kunden effektivt bearbeta stora och komplexa komponenter med hög precison. Juaristi tillverkar alla bäddar och pelare i gjutgods och har full kontroll på övriga ingående delar då man även tillverkar bord, fräshuvuden och spindlar med mera i egen regi. Detta innebär bland annat full kontroll över leveranstiden till kund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078