23948sdkhjf

Star Servus levererar stort

Under Fanucs sista kvartal tecknades det order på fem Fanuc trådgnistmaskiner samt en CNC-styrd hålgnist från koreanska Yougar till olika kunder runt om i landet.
Även några begagnade trådgnistar såldes också. Följande kunder har hittills kommit igång med sina nyinvesteringar.

Luleå Tekniska Universitet

Centralverkstaden behövde ersätta en äldre trådgnistmaskin som gått ur tiden. Star Servus vann en offentlig upphandling och levererade en Fanuc C600iA. På verkstaden tillverkas allt mellan himmel och jord till olika forskningsprojekt med mera.

Gunnebo Industrier Lifting Systems i Växjö

I somras levererade Star Servus en Fanuc trådgnist modell C600iA till Gunnebo Lifting Systems i Bergen, Norge. När så deras gamla trådgnist på verktygsavdelningen på fabriken i Växjö lämnade in under hösten så var valet tämligen enkelt för ledningen, det blev en likadan maskin även här.

Gunnebo Industrier är ett internationellt företag, verksamt över hela världen inom lyft- och materialhantering, med egen tillverkning av produkter såsom kranblock, linskivor, kätting och lyftkomponenter, schacklar och surrningsprodukter.

Fårbo Mekaniska i Fagersta

I början på december installerades den andra Fanuc trådgnisten för året som nu har hela 8 stycken trådgnistar från företaget totalt. Återigen var det en C400iA som valet föll på. Fårbo Mekaniska startades 1988 och togs över i nuvarande regi 2005 av Roger Berggren. Med hans 20-åriga branscherfarenhet och nytänkande idéer har han expanderat verksamheten med både nya produkter och kunder. Verkstadslokaler har successivt byggts ut då nya maskiner investerats och personal har utökat från 23 anställda årsskiftet 2011/2012 till 33 anställda 2011/2012.

Fårbo Mekaniska är en legoleverantör som tillverkar alltifrån de enklaste detaljerna till avancerad finmekanik, stora serier och enstycksdetaljer. Produktionen präglas av korta ledtider, flexibilitet och engagemang. Maskinerna snurrar dygnet runt och personalen är alltid på tårna.

De levererar framför allt sina produkter till verkstadsindustrier i närområdet som till exempel Atlas Copco Secoroc, Seco Tools, Outokumpu, Metso Minerals, Morgårdshammar och Ruukki.

Pretak i Kil

Efter att tidigare under året satsat på en begagnad trådgnist från Fanuc infann sig snabbt behovet av en hålgnistmaskin. För att täcka upp alla tänkbara framtida behov tog de steget fullt ut och satsade på en CNC-styrd maskin från Koreanska Yougar. Det blev en av de större modellerna YGS-64C med ett arbetsområde på 600 x 400 med mera (X x Y) och automatisk elektrodväxlare.

Pretak är en toppmodern mekanisk verkstad med en högteknologisk maskinpark och erbjuder ett komplett spektra av verkstadstjänster – från kapning, svarvning, fräsning och svetsning, till trådgnistning, balansering och sin specialitet – långhålsborrning. Tack vare sin bredd kan företaget åta sig komplicerade och sammansatta arbeten som kräver bearbetning i flera led och med flera olika verktyg. I de enstaka fall där kompetensen inte finns i huset kompletterar goda kontakter med lokala underleverantörer.

På bilden glada operatörer framför nytillskottet. Tobias Svanberg, Christer Ahlbäck samt Fredrik Nilsson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063