23948sdkhjf

AP&T:s SpeedFeeder automatiserar klart

C&K Johansen i Danmark har successivt byggt ut till en komplett 4-presslinje med en skyttel och tre SpeedFeeders från AP&T. Tre av pressarna har tidigare levererats av AP&T och nu läggs ytterligare en order på en SpeedFeeder.
Den minsta pressen på 250 ton har även helrenoverats för att matcha kraven på hög produktivitet och tillgänglighet. Ordern på ytterligare en SpeedFeeder fullföljer installationen som påbörjades 2007 då en befintlig press börjades byggas ut. Det innebär att flödet mellan pressarna kommer att bli betydligt snabbare och det blir enklare att applicera nya detaljer i produktionen. Den nya SpeedFeedern innebär också att hanteringen av ämnen blir enklare. Tidigare användes dubbelgripdon som ofta behövde bytas ut för att klara fler operationer med samma matare. För C&K Johansen är det en del av den långsiktiga strategin att fortsätta att automatisera produktionen.

– En effektiv och flexibel produktion med hög tillgänglighet på maskinerna är en förutsättning för att vi ska vara fortsatt konkurrenskraftiga, säger Peter Møller, vd på C&K Johansen AS Denmark.

Företaget levererar djupdragna plåtdetaljer i mindre och större serier till de flesta branscher. Bland de produkter som formas finns bland annat komponenter till bromsar, motordelar till lastbilar, armaturer och delar till lantbruksmaskiner.

Leverans och installation av den sista SpeedFeedern beräknas vara klar till våren 2015.

På bilden: Med ordern på en SpeedFeeder för leverans våren 2015, fullföljer C&K Johansen utbyggnaden av en fullt ut automatiserad 4-presslinje.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063