23948sdkhjf

Scanias vd ny Acea-ordförande

Styrelsen för European Automobile Manufacturers’ Associations (Acea) grupp för kommersiella fordon har utsett Martin Lundstedt till ordförande för 2015.
Styrelsen väljer en ny ordförande för ett år i taget. Ordförandeskapet kan förlängas ytterligare en period. Martin Lundstedt, vd för Scania, efterträder Wolfgang Bernhard, chef för Daimler Trucks, som tog över ordförandeskapet i Acea:s kommersiella fordonsgrupp 2013 och fortsatte en andra period under 2014.

– Jag är stolt över att få driva aktiviteterna under året då högsta prioritet för vår bransch är att adressera en av våra tuffaste utmaningar: att ytterligare minska CO2-utsläppen, säger Martin Lundstedt i samband med utnämningen.

I sammanhanget har den kommersiella fordonsgruppen formulerat tre rekommendationer till beslutsfattare:

1. Att ta full hänsyn till komplexiteten på marknaden för kommersiella fordon, vilken inte kan hanteras med en ”one-size-fits-all”-strategi;

2. Att förbättra informationen till konsumenterna och på så sätt stärka marknadskrafterna. Det gör kunden till den bästa tillsynsmyndigheten;

3. Att främja ett nära partnerskap mellan alla relevanta intressenter genom en fullt integrerad strategi med syfte att fördubbla den årliga potentialen att minska CO2-utsläppen.

Acea är baserad i Bryssel och är en branschorganisation för 15 stora bil-, lastbils- och busstillverkare i Europa. Medlemmarna i gruppen för kommersiella fordon är DAF Trucks, Daimler Trucks, Iveco, MAN Truck & Bus, Scania, Volkswagen Commercial Vehicles och Volvo Group.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063